Üvegkorlát

Oszlop üvegkorlátok – Üveggátak építése

Az alumínium oszlopos korlátok esztétikus és modern megoldást kínálnak, és jól használhatók erkélyeken, teraszokon, lépcsők mellett vagy éppen galérián.

A line-grip üvegkorlátok egyik legnagyobb esztétikai előnye, hogy mivel nincsenek oszlopok, semmi sem állítja meg a bejövő fényt, így a korlát nem akadályozza a kilátást.

Az üvegkerítés nagyon gyakori a mai modern építkezésekben. Népszerű megoldás teraszok, erkélyek, verandák, lapos tetők bekerítésére. Belső terekben, lakóépületekben és irodaházakban lépcsőkorlátként is funkcionálhatnak. Maximálisan biztonságos, tiszta, elegáns, szép, esztétikus és ami a legfontosabb, átlátszó, így nem szakad meg a kapcsolat az otthoni kert között.
 
A korlátok esztétikus megjelenése mellett előnyei sem elhanyagolhatók. Ezek hosszú élettartamúak, könnyen tisztíthatók és tartósak. Ha üvegkorlátot választ, a biztonságról sem kell lemondania, hiszen az üvegkorlát és a más anyagból készült korlát között nincs biztonsági különbség. A korlát beépítésének és gyártásának többféle módja van.
 
Fontos tényező az üveg vastagsága, a gyártás és a rétegezés. Ilyenkor gyári laminált üveget, edzett ESG vagy kétrétegű edzett laminált üveget használnak, de ezeket a szerelési mód és a méret határozza meg. Az emberek a legnagyobb biztonságot az oszlopos korlátban látják, ezért ez általában népszerű.
 
Ezen kívül azonban létezik alsó sínes megoldás vagy pontfogás rozsdamentes acél tárcsákkal.
 
Ettől függetlenül az üveg jól kombinálható a rozsdamentes acéllal. Az ebből készült korlátok egyszerű eleganciát kölcsönöznek a lakásnak vagy háznak, így igazi otthont adnak. Az üvegkorlátok üvege nemcsak tiszta (átlátszó), hanem savmaratott (matt), színezett vagy mintás is lehet. A korlátot a tetején lévő korlátnál fával is lehet kombinálni.